Fabrika knjiga
Fabrika knjiga

broj u ediciji: 46
isbn: 978-86-7718-102-4
godina: 2010
broj strana: 100
cena: 640
Rasprodato
[Naruči knjigu]
Lamija Begagić

JEDNOSMJERNO

Beleška o knjizi:
U jednoj od priča u ovoj knjizi, glavni junak prepričava “ludilo dobru knjigu” glavnoj junakinji. Glavna junakinja je ushićena jer u “mučnim, ali divnim dijalozima” likova iz knjige prepoznaje sve ono što su njih dvoje jedno drugom prećutali. Poput “ludilo dobre knjige”, zbirka priča “Jednosmjerno” čitaocima takodje nudi niz “mučnih, ali divnih dijaloga” u kojima će oni besumnje prepoznati sve ono što je trebalo da kažu, a nisu rekli kada je bilo najvažnije. Strahovi, ljubavi i razočaranja junaka Lamije Begagić jesu naši strahovi, ljubavi i razočaranja. I dok junakinja iz priče sumnja da je njen junak izmislio knjigu koju joj je prepričao, knjigu “Jednosmjerno” možete držati u svojim rukama i čitati je vlastitim očima.

Beleška o autorki:
Lamija Begagić rodjena je u maju 1980. godine u Zenici. Živi u Sarajevu, gdje je i studirala na Odsjeku za književnosti naroda BiH Filozofskog fakulteta. Urednica je dječjih magazina “Kolibrić” i “Palčić”. Uredjivala je književni web-magazin “Omnibus”, “Književni žurnal”, te tinejdžerski magazin “5Plus”. Piše za djecu i odrasle. Redovna je saradnica na portalu e-novine i u “Književno-propagandnom kompletu Beton”.
Objavljivala je priče u zbornicima i antologijama, te u časopisima i magazinima. Zbirku priča “Godišnjica mature” objavila je 2006. godine. Za svoje priče i svoj ukupni književni rad dobila je više nagrada i priznanja. Priče su joj prevodjene na engleski, njemački, švedski, bugarski i slovenački.
Od pisanja živi u Sarajevu. Ima muža i sina. Želi i kćerku i psa.


Vesti


APRILSKI ŠVEDSKI STO (FABRIKE) KNJIGA U BEOPOLISU OD 20. DO 30. APRILA

Na meniju – obrazovanje, političke nauke, esejistika i (lepa) književnost za decu i odrasle. Izaberi bilo koje 3 od 33 knjige sa spiska i plati 999 dinara. Svi koji ne žive u Beogradu, od 20. do 30. aprila mogu da pošalju poruku sa svojom adresom na e-mail [email protected] i naruče knjige pod

[Čitaj dalje]

FABRIKA KNJIGA U 2020

U 2020. godini FABRIKA KNJIGA objavila je sledeće knjige Edicija DANiNOĆ 1. Lamija Begagić, BOLJI MI, priče, ISBN 978-86-7718-195-6, 100 strana, 880 dinara 2. Henrik Tikanen, ADRESA: MARIJEGATAN 26, roman, prevela Spasa Ratković, ISBN 978-86-7718-196-3, 124 strane, 880 dinara Edicija Reč 3. Dušan Spasojević i Zoran Stojiljković, IZMEĐU UVERENJA I INTERESA. IDEOLOGIJA I ORGANIZACIJA STRANAKA

[Čitaj dalje]

Arhiva vesti