Fabrika knjiga
Fabrika knjiga

broj u ediciji: 08
isbn: 86-7718-033-8
godina: 2006
broj strana: 310
cena: 690
Rasprodato
[Naruči knjigu]
Saša Ilić

BERLINSKO OKNO [DRUGO IZDANJE]

Posle sklapanja korica ovog uznemirujućeg romana, njegov čitalac bi mogao da doda još i to da, po svoj prilici, ovde nije u pitanju tek puka prošlost, nego ona prošlost koja se preteći preobraća u sadašnjost, a možda, nažalost, i u budućnost.
NIN

Uronjena u žanr u kome su se okušali mnogi manje talentovani pisci od njega, Ilićeva knjiga je primer jedne promašene šanse.
“Politika”

Napisati i objaviti ovakvo “Berlinsko okno” u neku je ruku rizično – ako ništa drugo, zbog svih onih mogućih, očekivanih, tja – zapravo sudbinski neizbežnih namernih nerazumevanja koja će ga (is)pratiti.
“Vreme”

Čitalac “Berlinskog okna”, i to je najveća mana ovog romana, mora biti ili postati dobar učenik. A dobri učenici, znamo već, ne samo da pevaju u horu već sede uredno u prvoj klupi, javljaju se na času, i ne strepe od pogleda profesora.
“Beogradski književni časopis”

Berlinsko okno, roman nastao pod kapom priče o Izi Fermeren, petnaestogodišnjoj devojčici koja je odbila da se pokloni nacističkoj zastavi da bi potom otišla u Berlin i tu našla posao u kabareu “Katakomba”, knjiga je koja će se nastaviti na najvažnija prozna dela domaće književnosti.
“Danas”


Vesti


APRILSKI ŠVEDSKI STO (FABRIKE) KNJIGA U BEOPOLISU OD 20. DO 30. APRILA

Na meniju – obrazovanje, političke nauke, esejistika i (lepa) književnost za decu i odrasle. Izaberi bilo koje 3 od 33 knjige sa spiska i plati 999 dinara. Svi koji ne žive u Beogradu, od 20. do 30. aprila mogu da pošalju poruku sa svojom adresom na e-mail [email protected] i naruče knjige pod

[Čitaj dalje]

FABRIKA KNJIGA U 2020

U 2020. godini FABRIKA KNJIGA objavila je sledeće knjige Edicija DANiNOĆ 1. Lamija Begagić, BOLJI MI, priče, ISBN 978-86-7718-195-6, 100 strana, 880 dinara 2. Henrik Tikanen, ADRESA: MARIJEGATAN 26, roman, prevela Spasa Ratković, ISBN 978-86-7718-196-3, 124 strane, 880 dinara Edicija Reč 3. Dušan Spasojević i Zoran Stojiljković, IZMEĐU UVERENJA I INTERESA. IDEOLOGIJA I ORGANIZACIJA STRANAKA

[Čitaj dalje]

Arhiva vesti