Fabrika knjiga
Fabrika knjiga

broj u ediciji: 46
isbn: 978-86-7718-102-4
godina: 2010
broj strana: 100
cena: 640
Rasprodato
[Naruči knjigu]
Lamija Begagić

JEDNOSMJERNO

Beleška o knjizi:
U jednoj od priča u ovoj knjizi, glavni junak prepričava “ludilo dobru knjigu” glavnoj junakinji. Glavna junakinja je ushićena jer u “mučnim, ali divnim dijalozima” likova iz knjige prepoznaje sve ono što su njih dvoje jedno drugom prećutali. Poput “ludilo dobre knjige”, zbirka priča “Jednosmjerno” čitaocima takodje nudi niz “mučnih, ali divnih dijaloga” u kojima će oni besumnje prepoznati sve ono što je trebalo da kažu, a nisu rekli kada je bilo najvažnije. Strahovi, ljubavi i razočaranja junaka Lamije Begagić jesu naši strahovi, ljubavi i razočaranja. I dok junakinja iz priče sumnja da je njen junak izmislio knjigu koju joj je prepričao, knjigu “Jednosmjerno” možete držati u svojim rukama i čitati je vlastitim očima.

Beleška o autorki:
Lamija Begagić rodjena je u maju 1980. godine u Zenici. Živi u Sarajevu, gdje je i studirala na Odsjeku za književnosti naroda BiH Filozofskog fakulteta. Urednica je dječjih magazina “Kolibrić” i “Palčić”. Uredjivala je književni web-magazin “Omnibus”, “Književni žurnal”, te tinejdžerski magazin “5Plus”. Piše za djecu i odrasle. Redovna je saradnica na portalu e-novine i u “Književno-propagandnom kompletu Beton”.
Objavljivala je priče u zbornicima i antologijama, te u časopisima i magazinima. Zbirku priča “Godišnjica mature” objavila je 2006. godine. Za svoje priče i svoj ukupni književni rad dobila je više nagrada i priznanja. Priče su joj prevodjene na engleski, njemački, švedski, bugarski i slovenački.
Od pisanja živi u Sarajevu. Ima muža i sina. Želi i kćerku i psa.


Vesti


ISTORIJSKI POPUSTI ZA SREĆNU NOVU DECENIJU

OD 16. DECEMBRA 2019. U KNJIŽARI BEOPOLIS I PREKO SAJTA FABRIKE KNJIGA PREKO 60 NASLOVA PO CENI OD 500 ILI 200 DINARA + JOŠ MALO POSEBNIH POPUSTA + 30 % POPUSTA NA SVE OSTALE FABRIKINE NASLOVE Svi koji ne žive u Beogradu, od 16. do 30. decembra 2019. mogu da pošalju poruku sa svojom

[Čitaj dalje]

FABRIKA NA SAJMU KNJIGA U BEOPOLISU, OD 21. DO 31. OKTOBRA 2019.

Od 21. do 31. oktobra 2019, u knjižari Beopolis u Domu omladine, u Beogradu, i ove godine ponovo će se prodavati knjige Fabrike knjiga po nižim cenama, na sajmu knjiga koji organizuje ova knjižara. Knjige objavljene u 2017, 2018. i 2019. godini biće na popustu od 30 odsto. Knjige objavljene pre

[Čitaj dalje]

Arhiva vesti