Fabrika knjiga
Fabrika knjiga

broj u ediciji: 35
isbn: 978-86-7718-078-2
godina: 2008
broj strana: 96
cena: 550
[Naruči knjigu]
Helena Klakočar

NEMIRNO MORE

Beleška o autorki:
Helena Klakočar Vukšić je diplomirala grafiku na ALU u Zagrebu, slikarstvo i animirani film u Nizozemskoj. Djeluje kao samostalni umjetnik od ’82. godine na području primjenjene umjetnosti: animirani filmovi, stripovi, plakati, ilustracije, murali te autonomni radovi (grafike i slike). Radila unutar grupa Zzot, Migrative Art i Divlje oko. Njene stripove su objavljivali “Polet”, “Heroina”, “Vidici”, “Mladina”, “P.O.S.E.” i mnogi drugi časopisi. Godinu dana vodila je program Galerije SC u Zagrebu (1990/91.).
Važniji radovi: grafička novela “Nemirno more” (Freon, Brisel), strip slikovnica “Veliko putovanje” (Aristej, Maribor).
Godine 2000., na Festivalu frankofonskog stripa u Angoulemu, s knjigom “Nemirno more” osvojila je nagradu Alph Art za najbolju knjigu stranog autora i specijalnu nagradu radija France Info.
Izlagala je samostalno i grupno. Sudjelovala na značajnim međunarodnim izložbama: “Move Your World” (Amsterdam), “Fort Europa” (Almere), “Picture which was never taken”, (Helsinki).
Sada radi na dovršavanju nastavka “Nemirnog mora” i priprema nove radove za projekt “F.W.P. / Prvi Svjetski Mir”. Surađuje sa grupom Divlje oko i Kolektivom Eimigrative Art.


Vesti


BRUTALNI POPUSTI ZA JAK ODMOR!

Od 17. do 30. juna 2019. godine, Fabrikine knjige mogu se kupiti u knjižari Beopolis, u Domu omladine u centru Beograda, po nerealno niskim cenama. Sve knjige objavljene do 2017. prodavaće se sa popustom od 50 posto. Knjige objavljene 2017-2019. biće na popustu od 30 posto. Pored pojedinačnih knjiga, u Beopolisu će

[Čitaj dalje]

PRETPLATA – “RADNICI I SELJACI”, “PLANINSKI ZRAK” I “VITA ACTIVA”

Tri prozne knjige Viktora Ivančića – "Radnici i seljaci", "Planinski zrak" i "Vita activa" – unutar jednih korica, na 628 strana, po povlašćenoj ceni u pretplati – 1.600 dinara – do 12. maja 2019, kada ovaj tom izlazi iz štampe. Po objavljivanju, cena će u knjižarama biti 2.180 dinara (+ pdv). Da

[Čitaj dalje]

Arhiva vesti