Fabrika knjiga
Fabrika knjiga

broj u ediciji: 36
isbn: 978-86-7718-081-2
godina: 2008
broj strana: 152
cena: 490
[Naruči knjigu]
Iber Mingareli

ČETIRI VOJNIKA

Prevod: Biljana Bojović

Beleška o autoru:
Iber Mingareli rođen je 1956. u Mon-Sen-Martenu, u Loreni. U sedamnaestoj godini napušta školu i stupa u mornaricu. Posle tri godine plovidbe Sredozemljem i Tihim okeanom, krstari Evropom izdržavajući se kao ulični svirač. Zatim se nastanjuje u Grenoblu, gde radi kao vatrogasac, moler, fabrički radnik, crtač… Počinje da objavljuje 1980. Danas živi u alpskom seocetu i posvećen je isključivo pisanju.
Iber Mingareli ima za sobom petnaestak romana, medju ostalima “Le jour de la cavalerie”, “Une riviere verte et silencieuse”, “La derniere neige”, “La beauté des loutres”, “Marcher sur la riviere”… Za roman “Četiri vojnika” dobio je uglednu francusku nagradu Medisis.

Beleška o knjizi:
Četiri vojnika, četiri drugara žive svoje radosti i tuge tokom zimskog ratnog predaha: na putevima i puteljcima, u šumi, u kolibi čvrstoj i pouzdanoj poput prijateljstva, pored slučajno otkrivenog jezerceta. Tek izašli iz detinjstva, nepismeni, gotovo bez ičega, ako se izuzmu skromna vojnička oprema, oskudna hrana i cigarete, komplet kockica i sat sa slikom žene, oni se ni u jednom trenutku ne dosađuju. Kada im se pridruži dečak koji zna da piše, javlja se nada da ništa neće biti zaboravljeno.
Iber Mingareli prihvatio je isti izazov pred kojim su se našli njegovi junaci: da s minimalnim sredstvima stvori nešto vredno i uzbudljivo, nešto što zalužuje da bude zapamćeno. Za roman “Četiri vojnika” dobio je 2003. godine uglednu književnu nagradu Medisis.


Vesti


BRUTALNI POPUSTI ZA JAK ODMOR!

Od 17. do 30. juna 2019. godine, Fabrikine knjige mogu se kupiti u knjižari Beopolis, u Domu omladine u centru Beograda, po nerealno niskim cenama. Sve knjige objavljene do 2017. prodavaće se sa popustom od 50 posto. Knjige objavljene 2017-2019. biće na popustu od 30 posto. Pored pojedinačnih knjiga, u Beopolisu će

[Čitaj dalje]

PRETPLATA – “RADNICI I SELJACI”, “PLANINSKI ZRAK” I “VITA ACTIVA”

Tri prozne knjige Viktora Ivančića – "Radnici i seljaci", "Planinski zrak" i "Vita activa" – unutar jednih korica, na 628 strana, po povlašćenoj ceni u pretplati – 1.600 dinara – do 12. maja 2019, kada ovaj tom izlazi iz štampe. Po objavljivanju, cena će u knjižarama biti 2.180 dinara (+ pdv). Da

[Čitaj dalje]

Arhiva vesti